Àneu balla, aquest cop sí, amb un festival contempo-tradi

Sí, aquest festival de mirada contemporània i arrel tradicional, sí que es farà a les Valls d’Àneu, de fet comença avui. Es tracta del Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu (25-30 juny), que ha hagut de modificar les dates per la vaca, altrament conegut com a Dr. Music Festival.

El Dansàneu convocarà més d’una perla de la dansa contemporània, que des de les Valls d’Àneu es donaran permís uns dies per revisitar la tradició i interpretar-la. En aquest indret tan místic del Pirineu hi viatjarem els de Comunicant en col·laboració amb Seed Music per poder transmetre l’originalitat artística d’un territori que es comunica amb el llenguatge elegant i seductor de la dansa i la música sobre un fons de pantalla amb un patrimoni mil·lenari.

A les seves esglésies romàniques vetllarem perquè els periodistes fixin als mitjans de comunicació imatges tan insòlites com la ballarina Sol Picó ballant damunt d’un piano al centre espiritual de les Valls d’Àneu, ni més ni menys que a la sempre majestàtica i alhora sòbria Santa Maria d’Àneu. Justament al mateix indret on fa més d’un any Neo Sala hi feia volar drons per als mateixos periodistes i prometia als hotelers del territori inundar de reserves els seus establiments a base de turistes forans atrets pel festival però també de músics, mànagers, i periodistes! que l’havien de fer ressonar vall enllà del món. De fet, només amb l’enrenou del Dr. Music l’ocupació a les Valls d’Àneu ja feia preveure un estiu tranquil per a les butxaques de la bona gent dels hotels de les Valls. Un altre Woodstock dels Pirineus que al final d’inundar no en va tenir ni el permís. Per sort, Àneu tornarà a ballar, aquest cop sí, amb el Dansàneu, el festival contempo-tradi més pro del Pirineu.

Berta Palau Gomà