L’home que pensa en colors

Joan Blau presenta nou disc: ‘La Clau’

La sinestèsia és una peculiar manera de percebre el món, una condició que fa que atribuïm a les persones un color. Sí, hi ha gent que pensa en colors, escolta en colors! Al Joan Blau un amic seu li va dir: et veig blau. Des d’aleshores aquest foragitat de la ciutat que va marxar de Barcelona per anar-se’n a Balaguer, es va atribuir el seu cognom artístic.

El Joan Blau és un músic integral, és un tot en un. Ell composa melodies, ell les canta, ell les sembra, ell les planta, ell les rega, ell les recull, i així en dos anys ha arribat a fer 150 concerts de collita pròpia. Joan Blau, l’home que canta als seus enciams, ha triat la via del cap de ratolí enlloc de la cua de lleó, com ho han fet cantautors de la talla de Pau Vallvé, que després de ser grans han tornat a l’origen que implica ser petit (i que això sigui el més gran que hi pot haver).

El Joan ha creat la seva indústria poètica d’arrel a base de cançons empaquetades en un pendrive que simula una clau, d’on surten melodies com ‘Cafè’, ‘Menjar plàstic’ o Torró. Es nota que aquest cantautor de Km0 abans de fer cançons va fer hort. Planta, rega i recull i aquesta ha estat La Clau de la seva supervivència en l’herbassar dels músics, fer-s’ho i desfer-s’ho tot.

A Comunicant l’hem acompanyat en la promoció quotidiana del seu nou disc, ‘La Clau’, que presenta el proper 22 de juny en concert al Cafè del Teatre de Lleida amb els seus amics Xavier Monge o El Fill del Mestre. Serà un d’aquells dies que albirem que serà blau, serà Joan, serà de prop, serà bonic. Obriu-li la porta i si no ho veieu clar, sempre teniu l’oportunitat de ‘Canviar’, un verb que el Joan conjuga en infinitiu.

Berta Palau Gomà